Vanaf 2023 is Kurashi verder gegaan onder mijn eigen naam 'Prins': www.prins-lederwaren.nl

Prins-Lederwaren is gespecialiseerd in hand-gestikte klein lederwaren

Sinds mijn allereerste cursus 'tassen maken' in 2014 ben ik mij gaan specialiseren in het met de hand stikken van leer. Eerst vanuit 'armoede'...ik had geen industriële leernaaimachine thuis en ik wilde toch iets maken. Gaandeweg besefte ik dat dit een unieke techniek is met een lange historie. Het mooiste moment was dat ik in Amsterdam in de Manege aan de Overtoom tijdens een demonstratie van Hèrmes zag dat zij ook met de hand stikten. Het was dus geen 'armoedige' techniek, maar pure luxe!

Daarbij kwam ik er ook tijdens mijn opleiding tot Vakbekwaam Tassenmaker achter, dat mijn liefde toch echt ligt bij het fijne handwerk en niet bij de naaimachine. Die heb ik dus nog steeds niet, maar wel twee handen, twee naalden en een draad. In de loop der jaren heb ik mijn techniek enorm verfijnd en durf ik wel te zeggen dat ook mijn stiksel voldoet aan luxe ambachtelijke normen

 


Over mij, Ilona Prins

Iets moois maken met volledige aandacht en vakmanschap, daar sta ik voor. Deze toewijding aan het vak, waarbij kwaliteit boven kwantiteit gaat, is de kernwaarde van waaruit ik werk. Dit betekent ook dat ik uitsluitend werk met de beste materialen en technieken, duurzaam en ecologisch verantwoord. Het gevoel is goed vanaf de basis tot het eindproduct.

Mijn naam is Ilona Prins. Ik werkte al 30 jaar als operatie-assistent toen ik besloot mijn creativiteit meer ruimte te geven. Ik begon met Kurashi design in 2019 en vanaf 2023 heb ik besloten dat ik mijn eigen naam wil verbinden aan mijn eigengemaakte producten: Prins Lederwaren. 

Tijdens mijn werk in het ziekenhuis studeerde ik aan de kunstacademie (Minerva en Rietveld), volgde ik diverse cursussen tassen maken, rondde ik de opleiding Vakbekwaam Tassenmaker af aan het Leerlokaal in Arnhem en volgde ik nog cursussen en masterclasses op het gebied van het met de hand stikken van leer en de diverse technieken die daarbij komen kijken.


Lokaal en kleinschalig atelier in het historische centrum van Kampen

Alle lederwaren maak ik volledig met de hand in mijn eigen atelier in Kampen. De traditionele techniek, de 'zadelsteek', is erg tijdrovend, maar geeft een prachtig luxe eindresultaat. Elk item is uniek en met volledige aandacht gemaakt.